Научете да зборувате клигонски за само пет минути дневно, со Duolingo

Star Trek фанатиците ја добија уникатната можност да научат клигонски и да ги импресионираат девојките на вистински начин. Или само да научат клигонски.

Интерактивната алатка за ефикасно учење јазици, Duolingo, стана побогата за уште еден јазик и доколку отсекогаш сте сакале да го совладате јазикот на ратоборната вонземна раса сега навистина немате изговор, што, во одредени ситуации, и те како знае да биде корисно.

Бесплатниот сервис Duolingo им нуди на заинтересираните целосен онлајн курс и уште пред самото излегување имаше над 170.000 заинтересирани Star Trek фанови.

Курсот Learn to Speak Klingon е развиен од бројни доброволци и ентузијасти и е осмислен преку различни игри и активности, на сличен начин како Esperanto или High Valyrian – еден од јазиците кој се зборува во Game of Thrones.

Моментно, учењето е овозможено преку официјалниот сајт, но се работи на iOS и Android апликација.

3 коментари на “Научете да зборувате клигонски за само пет минути дневно, со Duolingo

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии