Zume е стартап од Сан Франциско во кој роботите и луѓето ја прават совршената пица

Дејан Соколоски

во Свет

Најверојатно никогаш немало попаметна употреба на роботите 😃. Во Zume роботи и луѓе заедно соработуваат за креирање на совршената пица. Роботите се користат за ставање на кечап, размачкување на кечапот и ставање на пицата во печката.  За совршена пица се користат и напредни алгоритми, кога корисникот ја користи апликацијата истите може да предвидат што и кога некој ќе нарача пица. Конечно од Zume имаат креирано и камиони фурни во кои во последните 4 минути од превозот пицата го завршува печењето.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии