Во интервју за All Things Digital на D8, основачот на Facebook упорно ги игнорираше прашањата зошто Facebook не дозволи корисниците сами да ги одбираат опциите, посебно инстант персонализацијaта, наместо да им ги наметнува опциите и да бара од корисниците сами да си се потрудат околу приватноста. Тој одговори дека откако корисниците ќе се смират тоа ќе стане одличен сервис, исто како News фидот кој во минатото беше критикуван, а сега е интегрален дел од мрежата.

Според Зукерберг по неколку години ќе се чудиме зошто сите веб сајтови не се персонализирани.

Подолу е кратко видео од интервјуто, a транскрипцијата од интервјуто ќе ја најдете на http://d8.allthingsd.com/

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии