Во интервјуто, видеo подолу, може да погледнете како изгледаат канцелариите на Facebook, да чуете што Закерберг вели за новите профили и како инженерите таму имаат одреден лимит да завршат со проекти. Интересно се зборуваше и за како Facebook е во битка со Google за пребарувањето, имејл-от и префрлувањето на инженерскиот талент.

Вториот дел од интервјуто во кој Закерберг зборува за неговите импресии од филмот „Друштвената мрежа“ и тужбата за основање на Facebook ќе го погледнете тука.

2 коментари на “Закерберг за Facebook, хак-маратони и новитe профили

  1. Овој кога збори нешто, воопшто не му верувам.
    Некако ми се чини дека само лута наоколу, блада и тестира идеи. Одвреме-навреме, ќе се фати понекоја. Останатото се сведува на продавање на податоците на оној кој најдобро ќе плати, без оглед дали е некоја маркетинг куќа, руска мафија или сомалиски пирати.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии