Zero Days е документарен филм за првата сајбер војна и Stuxnet

Сајбер нападите врз инфраструктурата сега редовно се дел од вестите. Првиот ваков инцидент е нападот на центрифугите за збогатување на ураниум во Иран. Филмот Zero Days ги документира настаните кои доведоа до овој напад, но и последиците по безбедноста по нападот. Режисер и сценарист на филмот е Алекс Гибни кој е автор и на: Steve Jobs: The Man in the Machine; We Steal Secrets: The Story of WikiLeaks и Enron: The Smartest Guys in the Room. Филмот излегува денес и најверојатно наскоро ќе биде достапен.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии