Збогум PlayStation 2, беше забавно

Дејан Соколоски

во Вести

Sony ја прекинува поддршката за 18 години старата, а сепак неверојатно забавна конзола PlayStation 2. Ова значи дека компанијата нема повеќе да гарантира сервисирање на конзолата.

Со оглед на тоа дека конзолата е излезена од 2000 година, потегот на Sony се чини симболичен. Од последната конзола која е излезена од производство се поминати 6 години.

Главната причина поради која Sony престанува со сервисирањето на конзолата не е староста, всушност е, но не на конзолата. Компанијата нема повеќе резервни делови за PlayStation 2, а по речиси 20 години решија дека е време да престанат со сервисот.

Од 2000 до 2013 година конзолата се продаде во 158 милиони примероци и со тоа секако е една од најуспешните конзоли. PlayStation 2 беше најпродавана конзола на сите континенти. Со оглед на тоа дека е најпродавана конзола на сите времиња (VGCHartz), ова не е изненадување.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии