Завршете си ги обврските на креативен начин, со Cultivate

Мартин Јованчевски

во Вести

Cultivate е апликација која би можеле да ви помогне еднаш-засекогаш да преземете здрава иницијатива и она што сте го започнале да го завршите.

На пример, доколку имате некоја активност што треба да ја правите на дневно, неделно, месечно, или годишно ниво, можете да засадите билка во саксија. Потоа, во зависност од тоа колку пати сте одредиле да ја наводнувате (читај: да ја правите активноста), вашата билка ќе биде задоволна и ќе ви се секојдневно насмејува. Но, пробајте да ја занемарите и зелените листови ќе пожолтат, а насмевката ќе се трансформира во тажен израз.

Сево ова е замислено да има одреден психолошки ефект на вас. Секоја засадена билка треба да ја именувате. Наводнувањето на билката е всушност потсетување дека активноста треба да ја направите. Гледајте да не ги разочарате.

1 коментар на “Завршете си ги обврските на креативен начин, со Cultivate

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии