Заспијте и разбудете се правилно со Sleep Cycle

Доколку внимателно ги следевте нашите статии за ефикасно работење, би требало соодветно да сте наоружани за исполнување на секојдневните обврски и рутини. Она што сега ни останува е правилно да се адаптираме и за најважното нешто – сонот.

Како што несомнено сте забележале, кога не сте правилно наспиени, немате ниту енергија ниту пак волја, а со самото тоа, продуктивноста пропаѓа паралелно со вашето расположение. Sleep Cycle не прави чуда, но е паметен аларм кој се труди да ве разбуди во најдоброто можно време.

microphone

Апликацијата го надгледува и анализира вашето спиење благодарејќи на микрофон, односно чувствителен акцелометар и „знае“ во која фаза на сонот сте. Првата прилика кога се наоѓате во лесната фаза на сонот, а е блиску до предвиденото време на станување, алармот полека ве буди и ви дава време додатно да се расоните.

sleepcycle_irregular_sleep

За секоја ноќ добивате детална статистика и графикони кои прикажуваат каков сон сте имале, кога длабоко, а кога лесно сонувате. Sleep Cycle се одликува и со 15 внимателно избрани мелодии за будење и содржителни можности за додатно прилагодување.

Апликацијата може да ја преземете за вашиот iOS или Android уред по цена од 1 долар.

1 коментар на “Заспијте и разбудете се правилно со Sleep Cycle

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии