Заштитете ја приватноста во Windows 10 со Spydish

Spydish е пренослива алатка со која можете да ги проверите сите главни политики за приватност во Windows 10 и да ги вклучите, односно исклучите.

Оваа релативно нова алатка првенствено беше создадена како приватен проект, но бета верзијата сега се нуди бесплатно до сите заинтересирани.

По преземање и покренување на алатката, кликнете на копчето Analyse и одберете каква акција сакате да стапи на сила. Како прва верзија, Spydish ви дозволува поголема контрола врз 50 политики на приватност, но и можност за исклучување опции како Cortana, Wi-Fi Sense, Windows Defender, и слично.

За да можете да ги направите повеќето промени, потребно е да ја покренете алатката со администраторски привилегии.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии