Заштитете го вашиот компјутер од неовластено копање крипто валути со Anti Miner

Прашината од целата драма со крипто валутите полека се намалува, но тоа не значи дека работите се при крај. Решавањето на математичките равенки станува исклучително комплексно и се бара сè повеќе и повеќе енергија. Токму поради тоа, се појавува нов „тренд“ каде без ваше знаење се користи вашиот компјутер за да се копаат парички од трети лица.

Како резултат на ваквиот подвиг, вашиот компјутер може да се работи значително бавно и да ги отежнува вашите прелистувачки навики. Anti Miner e корисен додаток за прелистувачот Chrome. Со него можете да ги блокирате ваквите скрипти и да им го отсечете пристапот до вашите ресурси.

Во случај да користете Firefox, како интересна алтернатива се наметнува minerBlock. Проверете ја тука!

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии