Учете C# со Никола Ѓоргиев – Туторијал 1, печатење текст во конзола

Вообичаено првиот код, или барем првите неколку линии код кои ги пишуваат почетниците девелопери се „Hello world“. Ова е случај и со првиот туторијал на Никола Ѓоргиев. Ова е прв програмерски туторијал откако со претходниот ни помогна да одбереме и инсталираме работна околина.

„Hello World“ е програма која вообичаено печати „Hello World“ на екранот. Оваа програма има кус код и е едноставна за пишување и објаснување, па затоа и традиционално се користи за вовед.

1 коментар на “Учете C# со Никола Ѓоргиев – Туторијал 1, печатење текст во конзола

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии