За состојбата на македонскиот (дигитален) маркетинг, според дискусијата на #AllWebMK

Во краткиот осврт кој го дадовме за AllWeb 2015 неодамна, особено внимание од текстот истакнавме на панел дискусијата за состојбата на дигиталниот маркетинг во Македонија, во која учествуваа директорите на едни од најголемите маркетинг агенции во Македонија – Александра Дилевска (Publicis), Владимир Димовски (McCann) и Сашо Пешев (New Moment).

Конечно го дочекавме едночасовното видео од панел дискусијата, која и надвор од нашиот текст предизвика бурни реакции меѓу публиката, која особено беше гласна на Twitter. Дел од тие кои реагираа на дискусијата, како што се гледа во видеото, бев и јас самиот, но не со цел да ги навредам или било на каков начин потценам едни од најважните луѓе на македонскиот маркетинг, туку да укажам на погрешниот правец во кој отиде дискусијата создавајќи непотребен раздор помеѓу таканаречените традиционални маркетери и „дечките со смкнати панталони“.

Во продолжение видеото од самата дискусија:

1 коментар на “За состојбата на македонскиот (дигитален) маркетинг, според дискусијата на #AllWebMK

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии