За да се заштити од пиратерија Machinarium нуди пиратска амнестија

„Нашата проценка од фидбекот е дека само 5-15% од Machinarium играчите платиле за играта. Ако се одлучите да ја купите играта, можете да бидете сигурни дека вие директно го подржувате програмерите, не некој голем издавач или дистрибутер.“ вели дизајнерот Јакуб Дворски.

„Од друга страна пиратските верзии ни направија добар ПР, многу луѓе не исконтактираа дека ја пиратирале играта, дека им се допадната и дека се одлучиле да платат за неа.“ вели г-дин. Дворски за Gamasutra.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии