YouTube започнува со пренос на видео во живо

Како една од причините за оваа одлука YouTube ги наведе барањата на гледачите, објавувајќи го на својот блог следново: „Со повеќе од 2 милијарди посети дневно, лесно е да се гледа на YouTube како место за следење видеа снимени во минатото. Но, ни кажавте дека сакате повеќе – а тоа ги вклучува настаните кои се случуваат во моментов.“

Бета верзијата на платформата YouTube Live беше стартувана на 8-ми април, и во моментов е во фаза на тестирање. На неа се прикажани настани кои следуваат, со најава дека листата секој ден сè повеќе ќе се зголемува. Платформата е сè уште во процес на развој, а паралелно се одвиваат и преговори со потенцијални партнери кои би ги искористиле своите YouTube канали за пренос во живо.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии