YouTube сега е локализиран за македонска содржина

Отсега YouTube на почетната страна ќе ви прикажува видеа кои се популарни и гледани од македонските корисници, открива Славе Јовановски, кој веќе неколку години работи како технички водач на YouTube. За неговата работа и искуство може да прочитате во интервjуто што го направивме со Славе. Локализирањето значи дека отсега YouTube, кој знае од кој регион доаѓате преку IP адресата, ќе ви сугерира содржина која е популарна во регионот. Така наместо да гледате некое видео што е популарно во Америка, YouTube ќе ви сугерира популарни видеа кои се интересни и релеватни за македонската публика, пример, ќе ви сугерире видео од акција за МВР, или од трејлери на серии и филмови кои најмногу се прегледуваат во земјава. Доколку не ви се допаѓа локализацијата, може да ја смените земјата најдолу на страната на YouTube. (tnx до Дарко Булдиоски за линкот)

1 коментар на “YouTube сега е локализиран за македонска содржина

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии