YouTube присилно ќе ги едуцира прекршувачите на авторски права

„Бидејќи законите за авторски права можат да бидат комплицирани, едукациајта е критична со цел да се осигура дека корисникот ги разбира правилата и продолжува да игра по нив.“, вели YouTube.

Кампањата за почитување на авторските права е доста логичен потег на YouTube. Сајтот сака да има оригинална содржина и да ги привлече големите музички и видео студија да го користат за своја содржина без потреба да се расправаат за авторски права.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии