YouTube oд сега на српски и хрватски. Можеби наскоро и на македонски јазик?

YouTube вели дека цели до крајот на годината ќе овозможи поддршка за уште 12 јазика, па да се надеваме дека меѓу тие ќе биде и македонскиот и албански јазик.

За да одберете нов јазик за YouTube, отидете најдолу на страната кај © 2010 YouTube, LLC има Languange:English, претпоставувам дека по зададено е на англиски, и одберете си еден јазик кој го претпознавате со цел полесно да се снајдете на сајтот. Пример, еве како изгледа YouTube на српски.

1 коментар на “YouTube oд сега на српски и хрватски. Можеби наскоро и на македонски јазик?

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии