YouTube ќе стрима NBA и NHL натпревари во живо?

„Може да се каже дека ќе има многу повеќе привлечна спортска содржина на YouTube. Имаме започнато разговори со скоро секој.“, вели г. Ананд.

Целта на YouTube е да ги задржи корисниците на сајтот повеќе од 15-тина минути, и, секако, да прикаже дека сајтот не е само за аматерски видеа туку за посериозна содржина со што ќе привлече повеќе реклами.

Хокејската NHL негираше дека се разговара со Google за ова, пишува Bloomberg, додека кошаркарската NBA рече дека „се задоволни што YouTube го разбира значењето на спорт во живо“.

Моментално се ова почетни планови да се претвори YouTube во место за жива содржина, се разговара сервисите за стримање дека ќе зависат од секоја поединечна зделка.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии