YouTube додаде опција за правење на GIF-ови од видеата

Дејан Соколоски

во Совети

YouTube додаде GIF креатор од видеата, но засега функцијата е достапна на мал дел од популарните канали. Функцијата е додадена во делот за споделување на видеата, во нов таб „Gif“. Заедно со Gif-от корисникот добива и код за вметнување (ембедирање) на ново-креираниот Gif на веб страните. Покрај кусите делови од видеата корисникот може да внесе текст на горниот и долниот дел на „сликите“.

За сега функцијата е овозможена на видеата на PBS Idea Channel. Наскоро ќе видиме дали функцијата треба да ја возможат креаторите на видеата и тоа дали за целиот канал или за секое видео посебно, вели BBC. Но, ако не ви се чека, веќе има неколку сајтови кои нудат ваква опција.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии