Yondr е торбичка за телефон со која секоја зона станува „зона слободна од телефони“

Десетици пејачи и комичари не се љубители на паметните телфони на публиката. Секако, одземањето на телефоните или редари кои ќе шетаат низ публиката не доаѓа предвид. Добра вест е дека стартапот Yondr има решение. Станува збор за едноставна торбичка за телефон која се заклучува. Корисникот го има телефонот во торбичката, но нема да може да го користи додека не излезе од локацијата каде е забранет разговорот. Штом излезе надвор може да го отклучи торбичето и да разговара.

Се чини дека технологијата на Yondr може да пронајде место за примена и во македонските концертни сали, театри и кино сали.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии