Yahoо и Facebook корисниците ќе можат да си ги поврзат профилите

„Нашата визија е да креираме централно место за онлајн животот на луѓето.“ вели Yahoo, додавајќи дека ќе има уште интеграции на разните сервиси.

Yahoo вели дека тие се најголемата друштвена мрежа во светот со над 600 милиони корисници месечно распространети на неколку сервиси, затоа целта со договорот со компании како Facebook е да ги соедини различните друштвени активности на корисниците.

Покрај со Facebook, Yahoo неодамна објави и соработка со Zynga, односно веб игричките како FarmVille и Mafia Wars да бидат поставени на Yahoo. Најавена е и соработка со Twitter.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии