„Само неколку минути по објавувањето ни беа нарачани неколку парови. Но тоа беше срамежливо и поголем дел купувачите беа нашите Twitter пријатели.“ пишува Блоговски на Netokracija.com.

Но… многу бргу веста за WTFJeans се појавува на популарните светски ИТ блогови. Прво на Mashable, потоа на Engadget, CrunchGear…

„Луѓе од некои земји не можат да ги купат фармерките! Инбоксот се брзо полни… а мене ме многу, многу бргу фаќа паника!“ пишува Блоговски изненаден од заинтересираноста за неговиот продукт.

Нивниот сајт конечно паѓа од посетите, пред се бидејќи се хостирани на мал сервер. Но и покрај тоа успеваат за само 3 часа да продадат 80 пара фармерки,, односно 150 примероци во првите 24 часа.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии