WoW:Cataclysm е најбрзо продаваната PC игра на сите времиња

Продажбата на играта стартуваше на 7-ми декември, точно во 00:00 часот симултано преку интернет и во околу 10.000 продавници во Maкедонија (tnx Коста), САД, Канада, Мексико, Европа, Русија, Азија, Австралија и во Тајван, Кореа, Макау и Хонг-конг на 9-ти декември.

World of Warcraft, која стартуваше во 2004 година, моментално има над 12 милиони играчи, така да се очекува продажбите да продолжат бидејќи на сите 12 милиони им е потребно најновото продолжение за да продолжат со играњето.

3 коментари на “WoW:Cataclysm е најбрзо продаваната PC игра на сите времиња

    1. за PC… Cataclysm е најбрзо продавана игра за PC, Black Ops ги вклучува и другите гејминг платформи. Го додадов тоа во текстот да нема забуни, tnx за забелешката :)

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии