Workrave, софтер за вежбање пред компјутер

IT.mk редакција

во Совети

{mosimage} Workrave е бесплатен софтвер за Windows и Linux кој ќе ви помогне да си го организирате седењето пред компјутер и да го размрдате телото, кое до сега се укочило од многу седење.

Со Workrave можете да си го организирате времето пред компјутер, а софтверот ќе ве потсети кога треба да направите кратка пауза, кога е време за кафе, кога е време за малку вежбање и кои вежби да ги правите. Пример, развижување на рамото и одмарање на окото.

http://www.workrave.org/screenshots/windows/gfx/exercises.gif

(за Mac корисниците, сличен софтвер е Dejan Тime Out)Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии