Windows 10 ќе добие музички сервис налик на Spotify

Microsoft работи на надградба на својот музички сервис која ќе биде достапна заедно со Windows 10. Новата надградба нема премногу да се разликува од досегашната, покрај ребрендирањето и напуштањето на Xbox Music, новата верзија доаѓа со „козметички“ промени. Апликацијата сега наликува на Spotify, вели Verge. Во средината на темна основа се поставени бендовите и изведувачите, од лева страна е менито и плеј листите, а десно се последните песни кој корисникот ги слушал и препорачани плејлисти. Ова сеуште не е финалната верзија на апликацијта, а Microsoft има уште неколку месеци до излегувањето на Windows 10 за промена на корисничкиот интерфејс.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии