Wikileaks го промени доменот

Само неколку часа подоцна, „енциклопедијата на доверливи документи“ се префрли на швајцарскиот домен, на http://wikileaks.ch/, односно http://213.251.145.96/, домен регистриран од швајцарската Пиратска партија.

WikiLeaks moves to Switzerland http://wikileaks.ch/Fri Dec 03 09:09:26 via web


Претходно и Amazon Web Services го тргна Wikileaks од своите хостинг сервери велејќи дека Wikileaks ги нарушува правата на користење, односно објавување содржина која може да им наштети на другите.

Интересно, Wikileaks го разбранува целиот свет со само објавени 667 дипломатски документи од вкупно најавените 251.287.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии