Wave дискусии и имејл нотификации во Google Docs

Новите дискусии наликуваат малку на поранешниот неуспешен експеримент Google Wave за коментирањето во реално време каде целиот разговор ќе биде сочуван внатре во конкретниот документ, а потсетуваат и на Facebook бидејќи се користи @ за тагирање конкретна личност.

Google ќе им прати мејл на корисниците кога ќе бидат спомнати со @, а корисникот ќе може да одговори преку имејл или да се вклучи во дискусијата.

Оваа опција за дискусии ќе биде достапна само за новите документи, додека за постарите Docs документи ќе си остане стариот систем за коментирање.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии