Временската линија на GNU/Linux

Такво дрво, или подобро кажано – временска линија на дистрибуции на GNU/Linux беше креирано од Андреас Лундквист и Донџан Родиќ. Временската линија ги прикажува сите разновидни верзии, и бидејќи не е обична слика туку SVG фајл можете да пребарувате со ctrl+f или пак да кликнете на една од дистрибуциите и ќе бидете однесени на нејзиниот сајт.

Временската линија е направена со помош на апликацијата Gnuclad cladogram generator, која е со отворен код.

(via Download Squad)

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии