Волонтирај.мк е платформа за сите кои сакаат да ја поддржат омилената иницијатива

Image courtesy of Pixabay

Волонтирај е нова платформа/вебсајт за сите кои сакаат да го посветат своето време подобрувајќи ја околината. Сајтот, а и целата платформа е дело на Горјан Јовановски кој е автор и на апликацијата МојВоздух.

Веб-сајтот е замислен да биде центар во кои сите кои се пасионирани за нешто и сакаат да помогнат можат да пронајдат каде тоа најдобро да го направат. Во моментот сајтот евидентира 60 организации и иницијативи каде сите заинтересирани можат да помогнат. Сајтот има и форма каде што секој може да предложи организација.

Секако сите немаат исто мислење за тоа каде треба да се помогне па Волонтирај е поделена на категории. Категориите барем засега се поделени во 9 групи:

  • Бизнис
  • Екологија
  • Животни
  • Здравство
  • Култура
  • Младински активизам
  • Студентски организации
  • Технологии
  • Хуманост

Волонтирањето е активност која најчесто луѓето ја прават без финански надомест. Сепак ова не значи дека нема никаква придобивка, освен што придонесуваат во области кои страсно ги поддржуваат, волонтерите се здобваат и со практични вештини, и поважно го подобруваат квалитетот на живот во својата околина.

Повеќе на Волонтирај.мк

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии