Вокер Хирсч: „Автоматизацијата ќе ги земе сите работни места кои може да ги работи“

Foxconn во 2016 година замени 60.000 од своите вработени со роботи. Она што е поголемо изненадување е дека сега роботите се поисплатливи од работници кои заработуваат по 5 долари дневно. Ова е дел од говорот на Вокер Хирсч на TEDxManchester.

Замената на луѓето со роботи нема да се случи во иднина, туку се случува денес.