Водичи за подесување на Оutlook и Thunderbird

IT.mk редакција

во Совети

{mosimage}Обично ако сакате да си проверите имејл на, да кажеме @gmail.com, вие ќе одите на сајтот gmail.com, па ќе ја внесете лозинката и корисничкото име и ќе си го проверите инбоксот за нови пораки. Тоа е едноставно ако имате само еден имејл. Но што ако имате повеќе имејл адреси, една или две приватни, службена, секоја на различни сервиси…. Како да ги проверите сите ваши имејл инбокси без малтретирање, без да одите на различни страни и постојаното да ги пишувате корисничкото име и лозинката?

Подолу ќе најдете туторијали од форумот на IT.com.mk за подесување наMicrosoft Outlook и Мozilla Thunderbird, кои се два менаџери за имејл сервиси. Преку нив можете едноставно и брзо да ги прегледате сите инбокси на сите имејл адреси кои ги имате, без врска дали се тие од клиентите како gmail, hotmail, yahoo….

Подесување на имеил акаунт во Outlook 2007

„Една од побитните работи кои младите и неискусни компјутерџии се обидуваат да ја научат е тоа како да го подесат својот имеил акаунт и на тој начин да примаат и испраќаат електронска пошта преку нивниот имеил клиент.“ вели
Mитко Стојaновски a.к.а AMD_fan.

Водичот за Оutlook тука.

{mosimage}

<Подесување на имеил акаунт во Thunderbird

Како и кај Outlook, подесувањето на Thunderbird e едноставно. „Сликите се доволни не е потребно додатно објаснување.“ вели MetalGear.

Водичот за Thunderbird тука.

{mosimage}Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии