Во живо: квалификациите за World Cyber Games во Скoпје, ден 2

WCG e настан за натпреварување во разни игри, но кај нас квалификациите се само за Counter-Strike 1.6.

Надопoлнето: Тимот ENTiTY победи во финалето и оди во Лос Анџелес на World Cyber Games. Честитки до победниците, но и честитки до сите учесници за одличните настапи. (повеќе инфо за ENTiTY ќе прочитате во минатогодишното интервју со тимот)

Во денешново финале се 16 екипи, 8 се директно пласирани бидејќи се рангирани како најискусни, а другите 8 се изборија за место во финалето по вчерашните кфалификации.

Подолу се табелите од финалето кои ќе бидат апдејтирани во живо. а подолу ќе најдете Twitter видџет со најновите информации и слики од настанот.

Update: HLTV за натпреварите (протокол 47)

qWCG HLTV Server 1 – 62.162.162.42:27020

qWCG HLTV Server 2 – 62.162.162.43:27020

qWCG HLTV Server 3 – 62.162.162.44:27020

qWCG HLTV Server 4 – 62.162.162.45:27020

ГРУПА А – Име на Екипа
Победи
Нерешено
Порази
Поени
ENTiTY 3 0 0 9
Newbies from Tetovo 2 0 1 6
ForDignity 1 0 2 3
Dream Team 0 0 3 0

1 Коло (de_nuke):

ENTiTY – Dream Team 16:4
Newbies From Tetovo – ForDignity 16:11

2 Коло (de_dust2)

ENTiTY – ForDignity 16:7
Newbies From Tetovo – Dream Team 16:7

3 Коло (de_inferno)

ENTiTY – Newbies From Tetovo 16:4
ForDignity – Dream Team 16:5

ГРУПА B – Име на Екипа
Победи
Нерешено
Порази
Поени
Rampage 3 0 0 9
Outsmart 2 0 1 6
AB1LITY 1 0 2 3
Tetova Team 0 0 3 0

1 Коло (de_nuke):

Rampage – AB1LITY 16:3
Outsmart – Tetova Team 16:4

2 Коло (de_dust2)

Rampage – Tetova Team 16:4
Outsmart – AB1LITY16:9

3 Коло (de_inferno)

Rampage – Outsmart 16:8
Tetova Team – AB1LITY 3:16

ГРУПА C – Име на Екипа
Победи
Нерешено
Порази
Поени
Kekeke 2 0 0 6
Dark Side 2 0 1 6
United 2 0 1 6
Allium 0 0 3 0

1 Коло (de_nuke):

Kekeke – United 16:7
Dark Side – Allium 16:5

2 Коло (de_dust2)

Kekeke – Allium 16:9
Dark Side – United – 12:16

3 Коло (de_inferno)

Kekeke – Dark Side 12 – 16
Allium – United 1:16

ГРУПА D – Име на Екипа
Победи
Нерешено
Порази
Поени
simpleX 3 0 0 9
TogetherAsOne 2 0 1 6
Atrox Gaming 1 0 2 3
Art Of Revolution 0 0 3 0

1 Коло (de_nuke):

simpleX – Art Of Revolution 16:2
Atrox Gaming – TogetherAsOne 3:16

2 Коло (de_dust2)

simpleX – TogetherAsOne 16:11
Atrox Gaming – Art Of Revolution 16:13

3 Коло (de_inferno)

simpleX – Atrox Gaming 16:10
TogetherAsOne – Art Of Revolution 16:8

Четвртфинални натпревари (се играат во 2 добиени):

ENTiTY – Kekeke
Rampage – TogetherAsOne
Dark Side – NewbiesFromTetovo
simpleX – outsmart

Полуфинале

ENTiTY – Rampage
simpleX – Dark Side

Финале

ENTiTY – simpleX

4 коментари на “Во живо: квалификациите за World Cyber Games во Скoпје, ден 2

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии