Во исчекување на Apple Tablet…

IT.mk редакција

во Хардвер

{mosimage} Денеска во 19 часот Apple на „Come see our latest creation“ настанот ќе го објави долгоочекуваниот Tablet. Apple успеа да го скрие името, дизајнот и другите детали за уредот, но не успеа да ги спречи шпекулациите и прераскажувањата. Додуше сето тоа одговора на Apple за да се популаризира уредот.

По тоа што можав да го прочитам на интернет од луѓе кои го виделе уредот се очекува таблетот да ги „револуционизира“ магазините бидејќи ќе биде одличен уред за читање весници. Таблетот ќе е добар и за гледање филмови. Ќе биде отворен за нови апликации, се зборува дека шахот и крстозбор ќе бидат првите игри на таблетот, но како и со iPhone, апликациите ќе зависат од креативноста на девелоперите. Можен изглед на таблетот може да бидат овие слики објавени од Engadget.

Подолу ќе најдете неколку веб сајта кои вршат пренос на настанот во живо.

Ова се неколку преноси кои ги најдов, а сигурно доколку пребарате ќе најдете и други веб сајтови каде може да се следи настанот во живо преку блог постови или видео.

{mosimage}Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии