Вметнувајте наслови во слики со најновата верзија на IrfanView

Претпоставуваме дека за IrfanView не е потребно посебно претставување. Ова е повеќе од одлична алатка за интеракција со вашите фотографии, а секое надополнување само го издигнува целокупносто искуство на едно поефикасно ниво.

Кога сме кај тоа, најновата 4.58 верзија не воведува премногу работи, но една функција која значително се истакнува е можноста да вметнувате наслови на горната или долната страна од секоја слика. Секојпат кога ќе вметнете некој текст, IrfanView нема ниту да ја отсече сликата ниту да ја покрие; текстот го вметнува преку проширување на канвасот.

За да вметнете наслов, вчитајте ја вашата слика и преку Edit менито изберете Insert text (вистинските професионалци би можеле да одат со кратенката Ctrl+T). Не забаравајте да одберете фонт или боја за вашиот наслов пред да кликнете на копчето OK.

1 коментар на “Вметнувајте наслови во слики со најновата верзија на IrfanView

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии