“Ова е одличен начин за да ги разберете односите помеѓу вас и сите ваши LinkedIn пријатели. Со помош на алаткава ќе можете полесно да проследувате можности за работа, да барате професионален совет, да собирате информации и сл.”, се вели на официјалниот блог на LinkedIn.

Интерактивната мапа работи на тој начин што со различна боја ги прикажува контактите според нивното сегашно и претходно работно место, индустријата или пак според тоа каде го добиле високото образование. Мапата исто така хронолошки ги следи и прикажува случувањата во вашата бизнис мрежа.

Алатката може да ја пробате на http://inmaps.linkedinlabs.com.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии