Визуелизација на податоци со Python – Matplotlib

Добро познато е дека една слика вреди повеќе од 1000 зборови.

Видеото е наменето за оние кои сакаат да научат како визуелно да претстават податоци со програмскиот јазик Python. Во описот може да се прегледа содржината на видеото доколку некој е заинтересиран за одреден вид на приказ.

Она што може да го научите е како оваа библиотека (Matplotlib) функционира, што може да се промени од страна на корисникот и како истото се менува.


Напомена – текстот го напиша Костадин Ристовски, тој е автор и на туторијалите.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии