Визуелизација на над 1.800 сајтови-копии на Wikileaks

Лоренс Мулер, развивач на научен софтвер, направи визуелизација на над 1.300 огледала користејќи PHP скрипта која преку URL-та на сајтовите и GeoLite Cit сервисот ги лоцира сите сајтовите-огледала. Листата е конвертирана во KML формат кој се користи од Google Earth.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии