Виталик Бутерин: „Децентрализација на сè, со blockchain“

Дејан Соколоски

во Свет

Креаторот на крипто-валутата Ethereum, Виталик Бутерин, беше гостин на Distrupt SF. Неговото обраќање секако, се однесува на дигиталните валути, и поважно, на технологијата за криптовалутите, blockchain.

Сепак најинтересниот дел од говорот е иднината и можноста за неколку години Ethereum да ги замени платежните картички.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии