Вистински Google Street View за минијатурни светови

Eнтузијатите и љубителите на минијатури секоја година се собираат во Хамбург. Проектот на минијатурна железница започна во 2001, а идејата е да биде завршен до 2026. Мината година за најголемиот свет на минијатури, Miniatur Wunderland во Хамбур, Google креираше минијатурно Google Street Car возило.

Видеото е импресивно, но не доволно. Google Street Car возилото всушност е потполно функционално и креираше Street View за изложбата. Фотографиите не се сликани со возилото кое е копија на оригиналното, туку со она на сликата подолу. Зумираните слики ја покажуваат неверојатната посветеност на детали, и речиси реалистичен минијатурен свет.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии