Vista победи на Fiasco наградите

IT.mk редакција

во Веб

{mosimage}Windows Vista со убедливи 82% беше изгласана за фиаско на годината, награди кои се доделуваат на најдобрите ИТ проекти кои завршиле катастрофално. Наградите под мото „Господ ги наградува будалите“ може да ја добие секаков продукт, било да е софтвер, сервис или само идеја. Но ова не се награди кои измејуваат туку награди кои покажуваат дека патот кон успехот е полн со погрешни потези.

Целта на Fiasco Awards е:

1. Да промовира позитивен однос спрема фиаската, катастрофите…
2. Да ги одржуваме критиките во ИКТ секторот
3. Да научиме од грешките
4. Да се забавуваме

На овогодинешните Windows Vista го освои првото место, а второто го доби SAGA, административен систем/проект. А во финалистите се најдоа: Google Lively; Second Life; Autonomix; Maresme Digital; Mobuzz.tv; DAB – дигитално радио.

{mosimage}Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии