Виртуелната реалност Perspectives: Aleppo-Helsinki е застрашувачко искуство

Што ако градот во кој живеете ја има истата судбина како Алепо? Токму ова може да го искусат жителите на Хелсинки со Perspectives: Aleppo-Helsinki. Станува збор за новинарски проект кој овозможува презентација на ужасните искуства од военото поле во Хелсинки. Проектот е дело на финската медиумска куќа Yle.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии