Види Вака: Гејминг – Спорт надвор од спортските терени

Што е еспорт? Може ли да се преживее од еспорт? Каква е состојбата во Македонија?

Ова се само дел од прашањата на кои тимот на „Види Вака“ се обиде да добие одговори од дел од македонските натпреварувачи и претставници на федерација. Во видеото може да го препознаете Јане Апостолски кој неодамна беше дел од тимот кој победи во Counter Strike: Global Offensive на Европскиот кип на нации и Константин Пејоски, претседател на Македонската еспорт асоцијација.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии