Видете како изгледала планетата Земја во времето на диносаурусите

Мартин Јованчевски

во Веб, Вести

Дали би сакале да видите каде се наоѓал градот Скопје пред 240 милиони години? Или можеби Куманово, или некој друг град пред 750 милиони години? Следниот веб сајт не само што прикажува како изгледала планетата земја пред милиони и милиони години, туку и покажува каде се наоѓал градот за кој сте заинтересирани.

Пример, можете да дознаете како изгледа планетата Земја во најразлични временски периоди кои датираат сè до пред 750 милиони години. За секој избран период можете да прочитате интересни податоци како какво било нивото на кислородот, но и состојбата на флората и фауната. Да, дефинитивно можете да видите како изгледала планетата додека диносаурусите господариле со неа.

За да се извлечат и прикажат овие податоци се користеле палеогеографски мапи и геолошки податоци.

3 коментари на “Видете како изгледала планетата Земја во времето на диносаурусите

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии