Вештачка интелигенција ги креира Симсонови

Дали некогаш сте запрашале како би можеле да изгледаат ликовите од анимираните серии во живо. Сега благодарение на вештачката интелигенција може да видиме како би изгледале некои од нив. Вообичаено кога зборуваме за видеа креирани со помош на вештачка интелигенција најпрво помислуваме на DeepFakes видеата. Овојпат станува збора за малку поинаква манипулација не на видеа, туку на слики со помош на StyleGAN и GAN моделите.

Во претворањето на ликовите од анимираната серија The Simpsons. Видеото е креирано од Крис Уме кој своите видеа ги споделува на YouTube каналот VFXChris Ume.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии