Вдомете 3D диносауруси во вашиот дом со новата алатка на Google

Доколку отсекогаш сте сакале да го разубавите вашиот дом и со диносауруси, тогаш ви ја треба најновата алаткатка за проширена реалност на Google. Со неа, можете да одберете еден од 10 понудени 3D модели на диносауруси и да ги поставите каде било во вашите соби, како и да ги слушате звуците кои ги прават.

За да додете до саканиот ефект, не е потребно инсталирање апликации. Едноставно можете да го посетите Google преку прелистувачот на вашиот телефон кој мора да има барем Android 7. Потоа, напиштете во полето за пребарување има на некој од следниве диносауруси:

Tyrannosaurus rex, Velociraptor, Triceratops, Spinosaurus, Stegosaurus, Brachiosaurus, Ankylosaurus, Dilophosaurus, Pteranodon, или Parasaurolophus.

Или, напишете само dinosaur.

Потоа, побарајте ја опцијата View in 3D, на врвот од пребарувачките резултати и наместете ја направата како сакате се додека не се појави диносаурусот на некоја ваша површина. Можете да ротирате или зумирате рептили, како и да фотографирате некоја ваша површина со нив, или да снимите видео.

Најдете повеќе информации тука!

1 коментар на “Вдомете 3D диносауруси во вашиот дом со новата алатка на Google

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии