Unreal Engine 5 има демо од 100GB

Не е никаква тајна дека се повеќе игри заземаат многу простор. Destiny 2 мораше да исфрли цели региони како би можело да се намали големината од 170GB на околу 100GB. Microsoft Flight Simulator бара 127 GB простор, а Red Dead Redemption 2 – 150GB. Но ова се цели игри со бројни мултимедијални елементи.

Кога ќе го земете ова во предвид, двојно запрепастувачки излегува дека само едно демо изработено во Unreal Engine 5 има неверојатни 100GB. Доколку појдете по овој пат, лесно би можеле да помислите дека една игра изработена во овој енџин би можела да бара од 300 до 500GB простор. Инаку, само демото е 100GB, Unreal Engine 5 бара дополнителни 10GB простор.

Да се надеваме дека до тогаш, стриминг услугите за игри, како GeForce NOW, ќе станат значително подобри и попристапни до популацијата.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии