Unity со Никола Ѓоргиев – туторијал 3

Во овој дел од туторијалот веќе подлабоко ќе навлеземе во дел од методите кои Unity им ги нуди на девелоперите кои го користат софтверот.

Awake, Start, OnEnable, GameObject.Find се дел од ова видео. Секако ќе се потсетиме и на дел од минатите туторијали, на пример додадавање на примитивни форми, креирање на Child објекти и слично.

За повеќе податоци и за да научите повеќе погледнете го видеото. Ако едвај чекате да видите нешто поинтересно од гејминг, не очајувајте веќе во следното видео ќе пукаме!

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии