Интернет меме започнува кога некој корисник најде интересен линк или направи нешто интересно, по што останатите корисници продолжуваат да го споделуваат линкот или пораката, понекогаш и да ја изменуваат. Целта на мемето е забава и интеракција меѓу корисниците. Понекогаш се откачени, понекогаш се глупави, но во овој случај „umoevreme“ се претвори во неверојатн креативно меме кое ја демонстрира промената на општеството во кое живеевме.

„umoevreme“ започна кога MartinMarkovski напиша кратко „време е за ново меме“. По него следуваа многу, многу други… до сега има околу 375 кои се тагирани со „#umoevreme“ според Twitter Search.

Тешко е да се најде статистика на Twitter, но еве што вели Trendistic за фрекфенцијата на објавени твитови.

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии