Ултра-портабилен сигурносен УСБ

IT.mk редакција

во Свет

{mosimage}Компанијата Yoggie Security Systems (www.yoggie.com) претстави уникатен, ултра-портабилен USB стик, со големина како обичен клуч, кој претставува хардверски базиран firewall за заштита на компјутерите од малициозни напади. Firestick Pico воспоставува физичка бариера помеѓу компјутерите и Интернетот за да овоможи да ниедна закана не достигне до компјутерите на корисниците.

Комплетно базиран компјутер на Линукс платформа со брзина од 300 MHz со механизам на двојна флеш меморија, со што се формира т.н. “недопирлив оперативен систем” кој извршува независна firewall апликација.

{mosimage}
Особини:
 – Хардвер базирано Firewall решение
 – Изолација на компјутерот од јавни конекции и интернет
 – Целосна инспекција
 – Блокира сите интернет закани и напади однадвор – пред да стигнат до компјутерот
 – Објавува ресурси со пренесување на мини-компјутер
 – Го крие Вашиот компјутер од интернет хакери
 – Подобрено корисничко искуство
–  Лесна инсталација и операција
 – Автоматски закрпи до надворешен мини компјутер
 – Целосен firewall со сите опции и можност за целосно средување и создавање на максимална сигурност и продуктивност
 – Уникатно зацврстен оперативен систем независен од оперативниост систем на компјутерот

{mosimage}

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии