UI Faces е агрегатор на кориснички аватари од Александар Тасевски

Македонскиот дизајнер Александар Тасевски – Mighty Alex, денес лансираше агрегатор на кориснички аватари – UI FacesАгрегаторот би требало да го забрза процесот на дизајн на кориснички интерфејс со додавање на аватари.

Сите слики се тагирани според возраст, пол, емоција и боја на коса преку Microsoft’s Face API, што овозможува полесно филтрирање и селектирање на аватарите. Аватарите може да ги додадете во вашиот дизајн преку copy–paste, API и Sketch Plugin.

UI Faces денес е на Product Hunt и може да ја поддржите на следниот линк

Александар стои и зад други успешни проекти како Makergoals – сервис кој и помага на Product Hunt заедницата да најде активни и влијателни контрибутори и InstaNerd – Instagram за гикови, полн со факти кои ќе ве направи попаметни од друштвото.

1 коментар на “UI Faces е агрегатор на кориснички аватари од Александар Тасевски

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Слични статии